Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

LÖYDÄT MEIDÄT MYÖS


4.5.2022

Kainuun Ärjyn futismiesten yhteistyökumppanit kaudella
2022

Suomen Kalustemyynti Oy


Vesikattopalvelu Kajaani 

LSAB

Kaisanet

Kajaanin Pienkone Osakeyhtiö


Yrityslahja


SkiOne


Kajaanin Asennus Osa Oy


Jim & Jill Kajaani


Kelloliike P.Kainulainen Oy


R-Collection


Saint Kukko


BioRex


vp.d.art9.11.2021


Kainuun Ärjyn futismiehet ovat solmineet vuoden mittaisen sopimuksen valmentaja Peter Olsonin kanssa.


"Petski" aloittaa työnsä joulukuun alussa, kun joukkueen valmistautuminen Pohjois-Suomen Neloseen alkaa todenteolla.
Tuleva valmentaja kävi tapaamassa seuran mediatiimiä syväluotaavan haastattelun merkeissä:

Petski!
Olet Kainuun Ärjyn jalkapallojoukkueen uusi päävalmentaja. Mitkä ovat fiilikset näin tuoreeltaan, kun nimet ovat paperissa?
- Hyvät fiilikset. Vuoden sapattivapaan jälkeen motivoitunut ja innokas fiilis lähteä tekemään hommia juuri tämän porukan kanssa.
****
Olet tuttu hahmo kajaanilaisessa jalkapallossa, mutta kannattajamme ympäri maailmaa eivät sinua vielä tunne. Kerrotko hieman itsestäsi, kuka olet ja miten olet päätynyt Kajaaniin?
- Vaasassa vuonna 1984 syntynyt ja koko lapsuuden siellä elänyt.
Armeijan harmaisiin pyrin Niinisaloon, mutta päädyinkin Kainuun prikaatiin ja tällä tiellä edelleen ollaan.
****
Entä mikä on tarinasi lajin nimeltä jalkapallo kanssa?
- Aloitin VPS junnuissa peruskoulun alussa. Pelasin 16-vuotiaaksi asti. Sen jälkeen motivaatio treenaamiseen lopahti.
- Seuraava kosketus jalkapalloon seuratasolla tuli Kajaanissa 2013, kun aloitin KajHan 05-poikien valmennustiimissä. Olin kauden verran siinä mukana.
- Sen jälkeen Lokkilan Jari pyysi mukaan Hakan 03-ikäluokan valmennukseen. Jari jäi parin vuoden jälkeen pois ja vastuuvalmentajan pesti jäi minulle. Yksin vedin sitä vuoteen 2018 saakka ja samalla olin kauden 2017 05-junnujen mukana.
- 2019 tuli tilaisuus edustusjalkapalloon, kun päädyin Hakan kakkosvalmentajaksi Pekka ”Tankki” Kemppaiselle. Katkeran putoamisen jälkeen janosin vastuuvalmentajan paikkaa ja se löytyikin tutusta ympäristöstä, kun aiemmin luotsaamani 03-ikäluokka jäi ilman valmentajaa. Kesä 2020 meni heidän kanssaan ja saavutuksena ikäluokan kakkosen voitto ja B-junnuille paikka ykköseen, jota Haka pelasi tänäkin kesänä.
****
Sinulla oli varmasti sapattivuoden jälkeen paljon vaihtoehtoja. Miten päädyit juuri Ärjyyn?
- Tässä vaiheessa Ärjy vaikutti parhaalta vaihtoehdolta. Leinosen Haje tarjosi parasta projektia, joten tässä sitä nyt ollaan. Joukkue on sitoutunut sekä motivoitunut. Hieno nousu alla ja hyvä tekemisen meininki päällä. Lisäksi seura osoitti selkeästi halukkuutta minua kohtaan. Myöskään en ole aiemmin toiminut miesten tasolla päävalmentajana, joka vaikutti myös päätökseeni.
****
Kuten sanoit. Tämä on ensimmäinen pestisi miesten tasolla päävalmentajana. Koetko paineita?
- En koe paineita. Lähtötilanne on mielenkiintoisen haastava, kun olemme nousijajoukkue. Seurajohdolta ei ole tullut sen enempää tavoitetta, kuin sarjapaikan säilyttäminen.
****
Kerrotko valmennusfilosofiastasi? Näit viime kesänä suurimman osan Ärjyn peleistä, joten sinulla on aika hyvä tuntuma joukkueesta. Mihin pelilliseen suuntaan aiot joukkueen viedä?
- En usko autoritääriseen valmentamiseen. Parhaat tulokset saamme, kun pelaajat aktivoituvat ja saadaan aikaiseksi keskustelua. Tietenkään jos mikään ei pelin pääperiaatteista ei toimi niin sanon siitä varmasti.
- Eniten keskitytään pallolliseen pelaamiseen. Hyökätään ja puolustetaan pallon kanssa. Tiedän että tässä joukkueessa on sen verran taitoa, että pallollisena pärjätään myös Nelosessa.
Tarkoitus on saada joukkueen pelaamista vietyä eteenpäin, joukkue on isompi kuin osiensa summa.
****
Mitä Peter Olson tekee vapaa-ajallaan?
- Luppoaika kuluu perheen kanssa. Meille on vastikään muuttanut 3,5kk ikäinen koiranpentu Diego. Sen kanssa lenkkeillään päivittäin ja seurataan jalkapalloa. Perheen kesken meillä on oma Fantasy Premier League sarja, joten futis on yhteinen harrastus.
****
Mitkä ovat tavoitteet ensi kesälle ja miksi yleisön kannattaa tänäkin kesänä eksyä Vimpeliin katsomaan Ärjyn pelejä?
- Tavoite on parantaa joukkueen pelaamista molempiin suuntiin. Otetaan seuraava steppi pelillisesti, jota jo sarjanousu vaatii. Tärkeintä on säilyttää tämän sitoutuneen porukan nautinto pelaamisesta.
- Vimpelissä nähdään ensi kesänä paikallisista pelaajista koostuva joukkue, joka ei peruuttele sekä pelaa aktiivista ja viihdyttävää jalkapalloa.
****