Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

LÖYDÄT MEIDÄT MYÖS

3.5.2023

Kauden avauksesta kylmää vettä niskaan.

Kainuun Ärjyn futismiehet aloittivat kautensa Kempeleessä Ajax Sarkkirantaa vastaan viime lauantaina. Kotiin tuomisina vanhoilla miehillä oli sitä kuuluisaa kokemusta, kun voitto kirjattiin kotijoukkueelle 4–2 (3-1).

Itse ottelu alkoi turvallisen tuntuisesti vieraiden hallinnalla. Avausmaalikin nähtiin valkopaitojen toimesta, kun tulokas Olli-Pekka Saarinen täräytti vapaapotkun muurin kautta verkon perukoille ja pääsi nostamaan kätensä ilmaan maalin merkiksi virallisessa sarjapelissä ensimmäistä kertaa kahdeksaan vuoteen. Liekkö hyvän olon tunne hiipinyt vierailijoiden puseroon, kun kotijoukkue rokotti puoliajan loppuun kymmenen minuutin sisään kolme kertaa Ärjyn puolustusta erikoistilanteista. Ensiksi tyylikäs viimeistely vapaapotkusta, seuraavaksi rankkari ja lopulta taukolukemat puskulla kulmatilanteesta.

Tauolla Ärjyn kapteenin virkaa toimittanut Miki Kettunen antoi palaa omillensa peliesityksen takia. Tämä näkyikin heti toisen puoliajan ensi minuuteista lähtien, kun kajaanilaiset painoivat päälle, kuin yleinen syyttäjä. Ajax tyytyi purkamaan vain pelivälinettä väljemmille vesille, mutta jokaisessa irtopallossa oli ensiksi Ärjyn pelaaja. Paine tuottikin tulosta, kun OP Saarista rikotaan boksissa ja pallo viedään täplälle. Maalivahti Veikka Pekkala aavistaa Miki Kettusen yrityksen ja lukemat säilyvät ennallaan. Vain muutama minuutti tästä, Ajax karkaa vastahyökkäykseen ja katkaisee Ärjyn selkärangan 4–1. Loppulukemat kaunistelee Jari Manninen hienolla laukauksellaan (ottaa kimmokkeen vastustajan puolustajasta).

”Vastustaja oli tällä kertaa valmiimpi sarja-avaukseen, kuin me. Tämä toimi hyvänä herätyksenä, että tässä sarjassa pitää olla koko ajan valmiina eikä keskittymisen voi antaa hetkeksikään herpaantua. Nyt pitää jokaisen ukon meillä katsoa peiliin ja nostaa omaa tasoaan, peleissä sekä reeneissä”, kommentoi pelin jälkeen topparina pelannut Saku Nikkanen.

Seuraavan kerran Ärjy on tulessa jo tulevana lauantaina 6.5.2023 Kajaanin Liikuntapuistossa, kun vastaan asettuu viime kauden kakkonen Oulun Tarmo kello 16:00 starttaavassa ottelussa. Tervetuloa seuraamaan kotiavausta! Kioski palvelee, jota pitää tällä kaudella seurayhteistyön merkeissä Kajaanin Hakan P17 juniorit. Joukkueiden tarpeet kohtasivat, kun Ärjyn pitkäaikainen kioskivastaava Outi Piirainen siviilikiireiden takia on estynyt tulevalle kesälle (KIITOS Outille aiemmista vuosista<3). Näin ollen joukkueen kotipeleissä oli vaarana jäädä kioski kokonaan pitämättä, mutta siihen saatiin apua naapuriseuran vanhimmasta junnuikäluokasta, jotka pelaavat valtakunnallista P17 Ykköstä eli matkustuskilometrejä kertyy. Nyt Ärjy pystyy tarjoamaan otteluissaan leipää ja sirkushuveja sekä junioreiden matkakassa karttuu. Win-win tilanne.

16.4.2023

Eilen lauantaina pelattiin kevään viimeinen harjoitusottelu ennen kauden alkua.
Vieraaksi Pallohallin ikiviheriölle saapui Kuusamon Pallo-Karhut. Ottelua ei tulla muistamaan kummankaan joukkueen timanttisesta puolustustyöskentelystä, josta kertoo jo isäntien voittolukemat 5–3.
Molemmat joukkueet lähtivät koitokseen harvalukuisin rivein, kun kotijoukkueella oli käytössä kaksi vaihtomiestä (mutta molemmat Korhosia) ja vierailla vain yksi vaihtopelaaja.
Päätuomari Jere Kyllösen viheltämää peliä lähti alusta asti hallitsemaan kajaanilaiset, kun taas kuusamolaiset iskivät vaarallisesti vastahyökkäyksistä. Melkein kaikki maalit tulivatkin joukkueiden taktiikkaa tukien, paitsi lauantain todellinen helmi! Ärjyn puolustuksesta lähtenyt pitkä pallo kohti ikinuorta Toni ”DR” Korhosta, joka saa taisteltua pallon vasemmanlaidan juoksukoneelle Jussi Viitaselle noin 40 metriin. ”Viden” tietokone raksuttaa ja havainnoi sinipaitojen maalivahdin olevan huonosti sijoittunut. Tyylikäs kaaripallo kohti takanurkkaa. Eikä vastustajan maalivahti voinut, kuin ihailla tätä kylmäpäistä nostoa ja kohottaa kätensä pystyyn virheen merkiksi.
Päävalmentaja Peter Olsonin kommentit ysikymppisen jälkeen:” Pallonhallinnan osalta olisin toivonut vielä enemmän kontrolloituja, pidempiä hyökkäyksiä. Jäätiin liiaksi prässin alle ja tehtiin aika paljon huonoja valintoja rakenteluvaiheessa. Kunnia kuitenkin vastustajan puolustusasenteelle. Kuitenkin mitä pidemmälle peli eteni, sen laadukkaampia murtautumispaikkoja saatiin ja kyllä meillä paikkoja useampaankin osumaan oli. Puolustuspelaamisen suhteen oltiin välillä vaikeuksissa ja miinusmerkkisissä tilanteenvaihdoissa kärsittiin kyllä. Erinomainen harjoitus kuitenkin ja hyviä minuutteja monelle pelaajalle. Nyt pari viikkoa hyvää treenitekemistä ja sitten mennään kovaa Kempeleessä, kun sarja alkaa.”
Jere Vähäkuopus
Ärjy aloittaa kautensa Kempeleessä Sarkkirannan tekonurmella Ajax-Sarkkiranta vastaan 29.4. kello 16:00!
Jos olet lähettyvillä, tule kannustamaan kajaanilaiset voittoon!

7.4.2023

Kainuun Ärjyn futismiehet jatkoivat vajaan kuukauden päästä alkavaan kauteen valmistautumista harjoittelemalla sopuisasti 90 minuuttisen jalkapallo-ottelun verran kaupungin ykkösseura Kajaanin Haka kanssa.
Lopputulos kirjattiin 1-1 (0-0), kun aivan ottelun loppuhetkillä valkopaitojen nuori lupaus Ville Nikkanen nostaa nahkakuulan puolesta kentästä yli vastaan tulleen Haka maalivahdin tasoittaen pelin. Noin 70. minuutin kohdalla ”kotijoukkue” oli siirtynyt rangaistuspotkusta johtoon.
Itse ottelu oli luonnollisesti korkeammalla pelaavan keltapaitojen pallollista hallintaa, mutta Ärjyn puolustustyöskentely oli oikein mallikasta. Myös valkoisten päävalmentaja Peter Olson oli samoilla linjoilla ja piti ottelua loistavana puolustusharjoitteena: ”No pelin kuva oli juuri sellainen, mitä kuviteltiinkin ja tälläisiä pelejä pelataan juuri sen takia, että joudutaan jatkuvasti venymään parhaimpaamme. Paljon jouduttiin ottamaan vastaan syvällä omalla puoliskolla ja sieltä hyökkäysten käynnistäminen on luonnollisesti vaikeaa, varsinkin dynaamista ja aktiivisesti prässäävää joukkuetta vastaan. Eilen testattiin uutta puolustus- ja hyökkäysmuotoa ja varsinkin puolustussuuntaan se tuntui toimivan hyvin, siitä osoituksena se, että avoimesta pelistä ei päästetty maalia. Taisteluilmeeseen ja asenteeseen olen erittäin tyytyväinen. Kauteen valmistautuminen on hyvällä mallilla ja ennen sen alkua ehditään hiomaan yksityiskohtia vielä kahden harjoituspelin verran.”
Seuraava harjoituspeli pelataan Kajaanin Pallohallissa 15.4. kello 17:00, kun Kuusamosta saapuu kahdelta edelliseltä kesältä tuttu FC PaKa.

19.2.2023

Kainuun Ärjyn futismiehet harjoittelivat eilen Ylämyllyn Yllätyksen kanssa sopuisan 1-1 tasapelin.
Kotijoukkueen peli oli hieman tahmeaa. Valmennuksen vaatimaa pelikirjaa toteutettiin, mutta terävyys ja huolellisuus syöttöjen antamisessa ja vastaanoossa puuttui. Pelaaminen oli hyvin tasaista läpi 90 minuuttia. Kotijoukkueen luotua vaarallisemmat maalintekopaikat kokemuksellaan, mutta vieraat nuoruuden innolla ja kunnolla saivat pidettyä pelivälinettä hieman enemmän. Ärjyn maalista vastasi tulokas Joona Lukkari lyömällä pallon sisään Kätön Danielle De Rossin syötöstä.
Tasoitusmaali nähtiin ottelun loppupuolella, kun sinipaidoissa pelanneiden vieraiden paine tuotti tulosta. Kotijoukkue ei saanut putsattua pelivälinettä väljemmille vesille, vaan ruuhkasta Ylämyllyn hyökkääjä pääsi laukomaan pallon verkon perukoille.
Ottelu palveli kumpaakin joukkuetta oikein hyvin. Tasainen vääntö ja tässä vaiheessa kautta saadaan tärkeää informaatiota missä mennään. Molemmat joukkueet pelaavat ensi kesänä Nelosta, tosin eri lohkoissa

17.1.2023
Kainuun Ärjyn futismiesten harjoituspelit ovat tämän talven osalta startanneet.

Ennen joulua lämmiteltiin Kajaanin Hakan B-junnuja vastaan tappiollisesti 1–3. Pelaajapulasta kärsineillä valkopaidoilla petti kunto loppua kohden nuoria poikia vastaan.
Viimeisin harjoituspeli pelattiin lauantaina 14.1. Vastaan asettui kaupungin jalkapalloilun lippulaiva: kovasti viime kaudesta muuttunut Kajaanin Hakan edustusjoukkue. Ottelun käsikirjoitus oli selvä alusta asti. Nuoret keltapaidat pitivät palloa ja Ärjyn kokenut poppoo sai kovan puolustusharjoitteen. Hakan pyörityksestä huolimatta Toni Soinin vartioima maali pysyi koskemattomana. Ensimmäisen puoliajan käänteentekevä hetki, kun vastustajien taitelijanimellä George esiintynyt keskikenttäpelaaja otti toisen keltaisen kortin taklattuaan Ville Puurosta nappulapohjat edellä itse ensin menetettyään pelivälineen ”Purulle”.
Miesylivoiman turvin valkopaidat saivat enemmän juonen päästä kiinni. Nyt pelivälinettä pystyttiin pitämään pitempiä jaksoja ja syöttöketjut saatiin vietyä vastustajan päätyyn. Yksi tälläinen tilanne päätyi Paavo Kovalaisen antamaan kulmapotkuun, jonka pääsi puskemaan verkon perukoille elämänsä kauden ensi kesänä pelaava Aleksi Korhonen. Ärjyn johdon tuplasi kylmäpäisellä viimeistelyllään Oskari Honkonen läpiajon päätteeksi. KajHa nousi vielä otteluun mukaan juonikkaan vaparikuvion seurauksena. Seuralegenda Joona Heiskanen puttasi Joni Kivijärven keskityksen juuri maalille vaihdetun Santeri Hujasen selän taakse. Lisämaaleja ei enää ottelussa nähty ja valkopaidat pääsivät avaamaan vuoden 2023 voittotilinsä. Seuraava harjoituspeli pelataan 18.2.2023, kun Kajaaniin saapuu Ylämyllyn Yllätys Liperistä.