Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

LÖYDÄT MEIDÄT MYÖS16.05.2021 Kainuun Ärjy - PonPa 2

Historiallinen kauden avausottelu Pohjoisen Vitosessa, Ärjy – PonPa2 päättyi kotijoukkueen 6-0 (1-0) voittoon.

Ottelun alussa näkyi pitkä talvi ja molempien joukkueiden pelaamattomuus. Syötöt eivät löytäneet hyökkäyskolmanneksella omia pelaajia ja pallo poltteli jaloissa. Peli oli kuitenkin täysin isäntäjoukkueen hallussa, kirjaten ensimmäisen puoliajan maalintekoyritykset itselleen 7-1. Mutta PonPan yksi tilanne oli sitäkin vaarallisempi kun 25 minuutin kohdalla vieraat saivat kulmapotkusta vaarallisen myllyn maalille. Kuitenkin kotijoukkueen maalivahti Joona Sirviö kävi gasellimaisesti loikkaamassa pallon maaliviivalta väljemmille vesille. Näin tilanne säilyi edelleen 0-0.

Puolentunnin kohdalla joukkueen kokenut Toni ”Tohtori” Korhonen saa pallon puolessa kentässä ja ballerinamaisesti pyörähtää 180° piruetin. Samalla aukeaa vierasjoukkueen puolustuksen selustassa tilaa ja tarkka syöttö löytää Paavo Kovalaisen puolittaiseen yksinläpi tilanteeseen. Tiukka keskitys maalille, mutta samalla vastustajan puolustaja rappaa jaloille ja ottelun erotuomari Sakke Lyyra osoittaa päättäväisesti kohti 11 metriä.
Tässä kohtaan estradille astuu ottelun ykköspalkittu Ville Nikkanen ja sijoittaa pallon kylmän viileästi vasempaan alanurkkaan. Näissä 1-0 numeroissa mentiin myös tauolle.

Kainuun Ärjyn tuore päävalmentaja Petri ”Kore” Korhonen teroitti kopissa pelaajilleen toisen puoliajan alun tärkeyttä. Kuinka tärkeää on tappaa peli heti, ettei päästetä kaveria mukaan. Tämän paremmin ei voisi koutsin sanoma mennä perille, kun ensimmäisellä minuutilla kauniin syöttökuvion päätteeksi Nikkanen tuplaa kotijoukkueen johdon tarkalla alakulma kudillaan. Tästä alkaa valkopaitojen dominanssi toisella puoliajalla.

63. minuutin kohdalla, ekan maalin tehtaillut tandemi iskee jälleen. Paavon tarkka läpisyöttö oikeasta laidasta Villelle, tyylikäs tsippi maalivahdin yli ja vastustajan selkäranka tuntui katkenneen. Peli 3-0.

Pari minuuttia edellisestä, kun Ärjyn #11 Ville Seppänen kääntää päätyrajalta yksin maalin eteen jääneelle Oskari Honkoselle ja Vuokatin Michael Owen ei avopaikasta erehdy 4-0.


Seuraavaa maalia saatiinkin odottaa vartin verran kun Nikkasen nosto boksiin saavuttaa Antti Jormakan, joka laittaa volleysta pallon pömpeliin. Yhteistä jokaiselle maalille on tähän mennessä ollut, että jokaisen jälkeen on luultiin ettei tämän komeampaa enää tule.

Juuri ennen päätösvihellystä tulee päivän hienoin. Purolan parhaan laukauksen omaava Daniel Mahander ottaa 25 metrissä pallon haltuun, pikku siirto eteen ja peliväline takayläkulmaan (Ärjyn Youtube-kanavalla löytyy toisen puoliajan koosteessa kohdassa 44:30). Heti maalin jälkeen Lyyra puhaltaa ottelun päättyneeksi ja kotijoukkue on antanut myrskyvaroituksen lohkonsa muille joukkueille.

Peli oli Ärjyltä nousujohteista ja antaa lupaa odottaa hyvää ensi viikonlopun vieraskiertueelta, jolloin pelataan lauantaina kello 12:00 ensin Oulun Jalkapalloklubia vastaan ja samana päivänä kello 18:00 matkataan Liminkaan Pallokarhujen vieraaksi.

PonPan ottelun parhaana palkittiin numerolla 15 alakerrassa luutinut Jukka Keränen. Kotijoukkueen ykköspystin sai oikeutetusti Ville Nikkanen ja kakkosena palkittiin topparina päällikön elkein esiintynyt Matti Piirainen.


22.5.2021

Peli 2. Kainuun Ärjy - Limingan Pallokarhut

Futismiesten raskas lauantai on taputeltu.
Toisessa pelissä ansaittu taisteluvoitto kairattiin Limingan Pallokarhuista lukemin 1-2.
Ärjy oli joutua makselemaan oppirahoja, kun turvallinen 0-2 taukojohto kaventui toiseksi viimeisellä minuutilla. Valkopaidat jaksoivat kuitenkin torjua kotijoukkueen loppurynnistykset joten kolme pistettä tarttui Oulun yhden pisteen lisäksi Limingasta mukaan ja Ärjy jatkaa sarjakärjessä, tosin eniten pelejä pelanneena.
Ärjyn maalintekijä merkattiin tänään:
Minikore ⚽⚽
Oma maali ⚽
Lisäksi papukaijamerkin ansaitsee molemmissa peleissä täydet minuutit uurastanut ja elegantilla liikkeellään ihastuttanut Ville Puuronen 

Peli 1. Kainuun Ärjy - OuJK

Tasainen vääntö päiväpelissä OuJK:n kanssa ja pisteet jaettiin kovan painimisen jälkeen 1-1.
Uutta matoa koukkuun sanois kalastaja ja niinhän me tehdään!
Limingan Liikuntapuiston tekonurmella alkaa kello 18:00 Ärjyn kauden kolmas peli ja vastaan asettuu Pallokarhut.
Muutoksia edelliseen peliin: Antti Kortelainen ja Joonas Tikkanen putoavat kolhujen vuoksi sivuun. Maaliin reservistä Juuso Piirainen sekä ekan pelin maalivahti Joona Sirviö jättää nyt hanskat koppiin ja pukee oranssin sijaan valkoista päälleen.

29.5.2021

Kainuun Ärjy - Hercules/Young Boys

Futismiesten kauden toinen kotiottelu päättyi murskaavasti 9-0 (2-0).
Pahoittelut alkuun, kun teknisten ongelmien vuoksi emme saaneet striimiä pyörimään, mutta toivottavasti tästä opitaan ja ensi viikonloppuna hommat luistaa myös ATK:n osalta.

Pelistä ei jäänyt muiden jälkipolville kerrottavaa kuin Minikoren ja Honkosen Oskarin lapsille. Pojat oli murhaavassa iskussa.
Oskari ⚽⚽⚽⚽⚽
Aleksi ⚽⚽⚽⚽
Molemmille herrasmiehille varmasti ikimuistoinen peli maalien suhteen.
Ottelu alkoi isäntien hallinnalla ja sitä kesti koko 90 minuuttia vieraiden pyrkiessä iskemään pelkästään vastaiskuilla, mutta topparipari H. Puuronen ja S. Nikkanen ei antanut mustapaitojen yllättää. Maalilla Juuso Piirainen joutui puuttumaan peliin lähinnä kun puolustajat pudottivat pallon hänelle.

Vaikka Ärjy hallitsi peliä oli kotijoukkueellakin totuttelemista "uuteen" alustaan ja pelin pyörittämisestä puuttui vauhti. Vimpelissä kun on käytössä luonnon nurmi ja joukkueet varsinkin pohjoisessa ovat tottuneet pelaamaan keinonurmella vuoden ympäri. Tästä ratkaisusta tuli paljon kiitosta kokeneelta vierasjoukkueelta.

Toiselle puoliajalle valkopaidat lisäsivät kierroksia ja painelivat menojaan, kun Minikore latoi kaikki neljä maaliaan 12 minuutin sisään. Ennen päätösvihellystä Honkonen täydensi maalisarakettaan ensimmäisen puoliajan kahden päälle vielä kolmella byyrillä.

Ottelusta erityismaininnan ansaitsee myös keskikentän tyylikäs kaksikko, debytantti Miki Kettunen ja ikinuori Ville Puuronen jotka heiluttivat tahtipuikkoa pelin ytimessä miten tahtoivat. 

5.6.2021

Masto valmistautuu peliin.Masto valmistautuu peliin.

Tappioton putki jatkuu!

Kainuun Ärjy jatkaa sarjakärjessä, kun tänään kaatui kiihkeässä ja kuumassa taistossa sarjan ennakkosuosikki Villan Pojat.

Peli pelattiin paahteisessa säässä, joten ottelun hienosti tuominnut päätuomari Sakke Lyyra päätti pitää juomatauot molempien puolikkaiden puolessavälissä.

Ottelun alku oli molemmilta joukkueilta tunnustelevaa, mutta isännät olivat kuitenkin niskan päällä luoden vaarallisemmat paikat. Tämä palkittiin 9. minuutilla kun Paavo Kovalainen pääsee puttaamaan maalin edestä Antti Jormakan huikeasta oikean laidan keskityksestä.

Peliä jatkettiin valkopaitojen rytmissä, mutta kahta PJ Nousiaisen tolppaa ei lähemmäs päästy. Vieraat tyytyivät painamaan hyökkäyksensä laidasta, mutta Ärjyn puolustus ei ollut moksiskaan näistä yrityksistä ja Joona Sirviö sai maalillaan olla suhteellisen rauhassa.

Toiselle puoliajalle vieraat kävivät hakemassa bussista jalat mukaan pelikentälle ja pyörittivät peliä ensimmäiset parikymmentä minuuttia. Myös kotijoukkueen useat vaihdot sekoittivat peliä ja ote oli vastustajalla. Kuitenkaan punapaidat eivät paria kohtuullista paikkaa lähemmäs päässeet, kun Ärjyn puolustus oli totutun vahvaa. Tänään alakertaa keskeltä johtivat S.Nikkanen ja kuvassa nenäänsä niistävä Matti Piirainen.

Reippaan tunnin kohdalla peliin takaisin vaihdetut V.Nikkanen ja Kovalainen toivat kotijoukkueen takaisin peliin mukaan. 82. minuutilla Villan selkäranka alkoi murentua, kun vanhempi Nikkanen kävi Aleksi Kolehmaisen hienon prässäämisen päätteeksi nostamassa päällään maalin edestä pallon verkon perukoille. Lopullinen ratkaisu nähtiinkin minuutti ennen varsinaisen peliajan päätöstä kun oikealla laidalla joukkueen oma taikalanne Jussi Viitanen haastoi useamman puolustajan, kääntö keskelle josta nuori Aatu Mikkola tällää pallon sydämmensä kyllyydestä vastustajajoukkueen parhaana palkitun maalivahdin Heikki Havanan jalkojen välistä.

"Hieno voitto tiukasta pelistä ja ollaan taas askel lähempänä sarjanousua. Tänään vedetään loppuilta happea ja katsotaan Leijonien välierää. Pari viikkoa reenataan kovaa ja ollaan valmiina seuraavassa pelissä sarjakakkosta OHF vastaan", toteaa supersub Jussi Viitanen.

Kainuun Ärjyn kakkospalkinnon tänään sai laitapuolustaja Sami Suominen ja ykköspalkittu kärjessä tehokkaasti luutinut Ville Nikkanen.